CEB a lansat concursul anual al Premiului pentru Coeziune Socială 2022

Marți, 08/02/2022 - 13:58 |

La data de 2 februarie 2022, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB) a lansat cea de-a treia ediție a concursului anual al Premiului pentru Coeziune Socială 2022 (Social Cohesion Award - 2022). 

În această ediție, CEB va recompensa contribuțiile remarcabile la coeziunea socială în Europa urmare a consecințelor grave provocate de situația pandemică COVID-19.

Obiectivul concursului este de a sprijini actorii activi din economia socială, care contribuie la reconstituirea unor economii mai rezistente și atingerea obiectivelor internaționale de dezvoltare 2030.

Prin această inițiativă, se propune evidențierea rolului important și încurajarea actorilor implicați în fortificarea coeziunii sociale și promovarea creșterii incluzive, prin oferirea suportului financiar, dar și onorarea succesului înregistrat.

Fondul alocat Premiului pentru Coeziune Socială 2022 constituie 25 000 Euro și va fi acordat unui proiect care abordează probleme sociale stringente și contribuie la schimbarea comunității locale.

Competiția este deschisă organizațiilor mici și persoanelor cu vârsta de peste 18 ani din cele 42 de țări membre CEB, inclusiv Republica Moldova. Contribuția acestora la coeziunea socială va fi evaluată pe baza impactului, durabilității și inovației.

Termenul limită stabilit de CEB pentru recepționarea cererilor este 20 aprilie 2022.

Cererile depuse vor fi examinate de un grup de experți care va întocmi lista tuturor cererilor eligibile, dintre care vor fi selectate cele mai perspicace cinci proiecte și prezentate spre evaluare unui juriu independent format din cinci membri emeriți. Ceremonia privind desemnarea câștigătorului și acordarea recompensei financiare va avea loc la începutul lunii iulie a.c.

Ministerul Finanțelor, în calitate de autoritate națională de coordonare a asistenței externe, încurajează părțile interesate din Republica Moldova să depună propuneri de proiecte în cadrul acestui concurs, care oferă șanse reale pentru sporirea finanțării economiei sociale cu suportul partenerilor de dezvoltare din afara țării și consolidează mesajul de sprijin pentru coeziunea socială la nivel local. 

Mai mult decât atât, învingătorul ediției din anul 2021 a Premiului pentru Coeziune Socială, organizat de CEB, la care au fost depuse proiecte din 27 de țări, a fost declarat A.O. Eco-Răzeni din Republica Moldova.

Detalii despre cea de-a treia ediție a concursului anual al Premiului pentru Coeziune Socială 2022, lansat de către CEB, pot fi accesate aici.