Vizita șefului oficiului Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova la Ministerul Finanțelor

Vin, 01/10/2021 - 16:25 |

Miercuri, 29 septembrie 2021, ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, a avut o întrevedere cu șeful oficiului Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova, dl Floris van Eijk. În cadrul întrevederii au fost abordate aspecte ale relației bilaterale, precum și subiecte privind prioritățile Ministerului Finanțelor din agenda programului de activitate al Guvernului. 

Oficialii au discutat despre proiectele implementate cu suportul părții olandeze în Republica Moldova, dar au analizat și posibilitatea fortificării cooperării moldo-olandeze în acest sens.

Ministrul Finanțelor a relatat despre direcțiile strategice și agenda curentă a Ministerului, referindu-se la procesele în ceea ce privește bugetul, și anume restructurarea Guvernului și redistribuirea cheltuielilor în acest sens, rectificarea bugetului de stat pentru anul 2021 și elaborarea Legii bugetului de stat pentru anul 2022, care urmează a fi aprobat până la începutul lunii decembrie a anului curent. Totodată, ministrul Budianschi a mulțumit părții olandeze pentru suportul oferit Republicii Moldova și a exprimat deschiderea pentru fortificarea relațiilor bilaterale cu  Regatul Țărilor de Jos, și implementarea unor proiecte comune.

La rândul său, Floris van Eijk l-a felicitat pe Dumitru Budianschi cu ocazia învestirii în funcție și i-a urat mult succes în activitatea pe care o desfășoară.