Echipa Ministerului Finanțelor a avut o întrevedere cu reprezentanții Agenției Franceze pentru Dezvoltare

Mie, 29/09/2021 - 17:29 |

Secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, Tatiana Ivanicichina, a avut marți, 28 septembrie 2021, o întrevedere cu reprezentanții Agenției Franceze pentru Dezvoltare (AFD). Întrevederea a avut loc în contextul obținerii de către AFD a mandatului de intervenție pentru susținerea proiectelor de dezvoltare în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, părțile au discutat despre dezvoltarea proiectelor de asistență externă în conformitate cu strategia regională a AFD, ce vizează trei domenii prioritare precum: reîmpădurirea și irigarea; modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și a sistemelor de canalizare; interconexiunile electrice și eficiența energetică în clădiri. 

Obiectivul misiunii de lucru a AFD constă în consolidarea dialogului cu autoritățile publice centrale și aprofundarea cunoștințelor privind organizarea instituțională națională, atribuțiile de bază și domeniile de intrevenție ale acestora. Toate acestea având drept scop final prospectarea și preindentificarea proiectelor naționale de dezvoltare, ce vor fi susținute cu suportul AFD. 

Tatiana Ivanicichina a salutat prezența echipei la Minister și a exprimat deschiderea și disponibilitatea Ministerului Finanțelor de a identifica noi oportunități de cooperare cu partenerii francezi în ceea ce ține de atragerea proiectelor pentru dezvoltare.

La finalul ședinței a fost salutat schimbul ulterior de informații întru stabilirea unei comunicări strategice dintre Ministerul Finanțelor și AFD.

Notă: AFD este o organizație a guvernului francez care finanțează proiecte de dezvoltare durabile în țările în curs de dezvoltare.