Mai mulți funcționari publici debutanți din cadrul Ministerului Finanțelor au depus jurământul de credință

Vin, 11/06/2021 - 12:57 |

Astăzi, 11 iunie curent, în rezultatul promovării cu succes a perioadei de probă, 11 funcționari publici debutanți din cadrul Ministerului Finanțelor au depus jurământul de credință. Jurământul a fost depus în prezența Secretarului general al ministerului Finanțelor, dl Iuri Pașinschi.

Funcționarii publici debutanți au jurat să respecte Constituția Republicii Moldova, drepturile și libertățile fundamentale ale omului și să-și exercite atribuțiile de serviciu ce le revin funcției publice, să respectele normele de conduită etică și deontologică a angajatului.

În cadrul ceremoniei, Secretarul general al ministerului, dl Iuri Pașinschi, i-a felicitat pe funcționari pentru promovarea cu succes a perioadei de probă și cu confirmarea acestora în funcția publică, menționând: „Sunt bucuros să văd tineri dornici de a lucra în sistemul public, și vreau să cred că veți fi acei, care vor contribui la realizarea schimbărilor de care avem nevoie. Sunt sigur că experiența deja acumulată în cadrul Ministerului Finanțelor va contribui la consolidarea sistemului finanțelor publice. Desigur că, vreau să vă mulțumesc pentru munca depusă până acum și să vă asigur de toată susținerea mea, dar și a întregii echipe manageriale”.

Funcţionarii publici debutanţi depun jurământul de credință în temeiul articolului 32 din Legea cu privire la funcţia publică şi statutul funcţionarului public nr. 158-XVI din 04.07.2008.