Ministerul Finanțelor va asigura un dialog permanent cu reprezentanții Confederației Naționale a Patronatului

Vin, 27/12/2019 - 09:27 |

Vicepremierul dl Serghei Pușcuța a avut o întrevedere cu reprezentanții Confederației Naționale a Patronatului. În cadrul ședinței au fost discutate subiecte precum aspecte ce vizează cadrul fiscal, administrarea fiscală, fondul rutier, achiziții publice, tratamentul fiscal aplicat sectorului HoReCa, precum și taxele locale.

În debutul evenimentului, dl Serghei Pușcuța a reiterat deschiderea Ministerului Finanțelor în privința respectivei platforme de discuții și a propus să fie organizate astfel de ședințe trimestrial, în cadrul cărora să fie discutate aspectele ce țin de elaborarea documentului de politici fiscale și vamale pentru anul viitor, precum și obiectivele pe termen mediu și lung în contextul CBTM.

La rândul lor, reprezentanții Confederației Naționale a Patronatului au mulțumit Ministerului Finanțelor pentru receptivitate de a da curs propunerilor țintite pe ajustarea cadrului normativ care au scop îmbunătățirea acestuia. Propunerile enunțate au vizat Codul Fiscal, Legea privind achizițiile publice, dar și Legea privind controlul de stat asupra activităţii de întreprinzător.