Vicepremierul Pușcuța a mers în vizită de lucru la Cimișlia

Vin, 27/12/2019 - 09:15 |

Vicepremierul dl Serghei Pușcuța, împreună cu Secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, dna Tatiana Ivanicichina, au efectuat pe 26 decembrie curent o vizită de lucru în raionul Cimișlia.

În debutul vizitei, conducerea Ministerului Finanțelor a avut o ședință de lucru cu primari, șefii direcțiilor subordonate Consiliului Raional, reprezentanți ai serviciilor desconcentrate, agenți economici, în cadrul căreia a reiterat prioritatea Guvernului de a continua reformele în domeniile cheie, precum justiția și finanțele publice.

De asemenea, dl Serghei Pușcuța a anunțat despre adoptarea și promulgarea legilor bugetare, modificarea legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, precum și a proiectului privind politica fiscală: “A fost un angajament asumat în fața cetățenilor și acesta a fost realizat. Toate legile sus-menționate vor intra în vigoare de la 1 iuanuarie 2020. Vom munci în continuare pentru a dezvolta economia națională, pentru simplificarea procesului de administrare fiscală, precum și pentru creșterea nivelului de bunăstare al populației”.

La rândul lor, participanții la ședintă au apreciat pozitiv prezența conducerii ministerului în teritoriu și au solicitat menținerea unui dialog permanent pentru soluționarea promtă a tuturor problemelor cu care se confruntă autoritățile publice locale.

Ulterior, Secretarul de stat al Ministerului Finanțelor a vizitat Societatea Comercială “Irinda Prim” specializată în domeniul lucrărilor de construcţii a drumurilor şi autostrăzilor. Dna Tatiana Ivanicichina a subliniat faptul că bugetul pentru anul 2020 este axat masiv pe investiții, inclusiv în domeniul dezvoltării infrastructurii, încurajând în acest sens agentul economic să participe activ în acest proces. De asemenea, Secretarul de stat a vizitat și un rezident al Parcului Industrial Regional Cimișlia, specializat în producerea brâzeturilor: “Susținerea întreprinderilor mici şi mijlocii va contribui la dezvoltarea regiunii, iar cetățenii vor avea noi locuri de muncă acasă, fapt care va conduce la diminuarea fenomenului migrației forței de muncă. Guvernul și Ministerul Finanțelor vor depune maxim efort pentru crearea condițiilor prielnice dezvoltării mediului de afaceri”.