Funcționarii publici debutanți au depus jurământul de credință

Mie, 18/12/2019 - 10:42 |

Șapte funcționari publici debutanți din cadrul Ministerului Finanțelor au depus jurământul de credință. La ceremonie au participat Viceprim-ministrul, ministru al Finanțelor, dl Serghei Pușcuța, și Secretarul general al ministerului, dl Iuri Pașinschi.

În discursul său, dl Serghei Pușcuța a felicitat toți funcționarii publici debutanți cu ocazia confirmării în funcție, urându-le succes în activitatea de mai departe. De asemenea, vicepremierul a subliniat importanța evenimentului, menționând că acest jurământ este un angajament luat față de cetățenii Republicii Moldova.

„Acest jurământ vă va ghida și Vă va însoți toată activitatea Dumneavoastră profesională. Jurământul rămâne a fi o obligație față de cetățeni, față de poporul țării noastre la care ținem foarte mult și pe care îl reprezentăm. Semnând acest angajament față de cetățeni, în capul mesei trebuie să fie doar legea, să respectați Constituția, legislația de care ne călăuzim zi de zi, dar și să nu uitați că munciți pentru cetățenii țării noastre, iar tot ce faceți este dedicat lor, pentru ca ei să trăiască mai bine, iar statul să atingă performanțe notabile în parcursul său de dezvoltare”, a adăugat dl Serghei Pușcuța.

La rândul lor, funcționarii publici debutanți au jurat să respecte Constituția Republicii Moldova, drepturile și libertățile fundamentale ale omului, să apăre suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Republicii Moldova, să execute în mod obiectiv și imparțial legile țării, să îndeplinească conștiincios obligațiile ce le revin în exercitarea funcției publice, precum și să respecte normele de conduită profesională.