Media

Anunț privind inițierea elaborării proiectului

În temeiul prevederilor art. 9 din Legea nr. 239/2008 privind transparența în procesul decizional și art. 29 lit. b) din Legea nr. 229/2010 privind controlul financiar public intern, Ministerul Finanțelor informează despre inițierea elaborării proiectului de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului resursei informaționale formate de Sistemul informațional automatizat „Certificarea în domeniul auditului intern” (SIA CAI).

Proiectul este elaborat în scopul facilitării gestionării eficiente a procesului de dezvoltare profesională, evaluare a cunoștințelor și certificare în domeniul auditului intern în sectorul public. SIA CAI va permite depunerea electronică a cererilor de înmatriculare la Programul de instruire și certificare în domeniul auditului intern în sectorul public, de eliberare, menținere și/sau suspendare a certificatelor de calificare profesională, precum și gestionarea digitalizată a întregului ciclu de examinare a acestora, de la înregistrare și până la executarea deciziei Comisiei de certificare. Aceasta modernizare va reduce semnificativ timpul de procesare a cererilor și va elimina birocrația inutilă, contribuind astfel la eficientizarea administrării resurselor umane în sectorul public.

Pentru asigurarea calității proiectului, Ministerul Finanțelor invită toate părțile interesate să prezinte propuneri și sugestii până la data de 31 iulie 2024, la adresa electronică: petru.babuci@mf.gov.md.

Perioada: 
Wednesday, 17 July, 2024 - 15:45 to Wednesday, 31 July, 2024 - 17:00

Public events

La moment nu există nici un eveniment planificat.

Subscribe to Agenda