Media

Anunț privind organizarea consultărilor publice

În conformitate cu prevederile Legii nr. 239/2008 privind transparența în procesul decizional, Legii nr. 100/2017 cu privire la actele normative, pct. 163 și 190 din Regulamentul Guvernului, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 610/2018, Ministerul Finanțelor prezintă spre consultări publice proiectul de lege privind atribuirea anumitor contracte de lucrări, de furnizare de bunuri și de prestare de servicii de către autoritățile sau entitățile contractante în domeniile apărării și securității. 

Inițierea elaborării proiectului se efectuează în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 829/2023 cu privire la aprobarea Planului național de acțiuni pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană pe anii 2024 – 2027. Astfel, urmează a fi realizată acțiunea 5.1 „Aprobarea proiectului de lege privind atribuirea anumitor contracte de executare a lucrărilor, de furnizare a bunurilor și de prestare a serviciilor de către autoritățile sau entitățile contractante în domeniile apărării și securității” din Capitolul 5 – Achiziții Publice. 
Totodată, în urma evaluării performanței Republicii Moldova în administrația publică în conformitate cu ,,Principiile Administrației Publice” ale SIGMA, experții SIGMA au constatat că Republica Moldova nu a realizat progrese în ceea ce privește transpunerea Directivei UE privind achizițiile publice în domeniul apărării și securității și urmează să elaboreze un proiect de lege privind achizițiile publice în domeniul apărării și securității, aliniat la Directiva UE privind achizițiile publice în domeniul apărării și securității. 

Astfel, elaborarea acestui proiect de act normativ este imperativă pentru a reglementa mecanismul de organizare și desfășurare a achizițiilor publice în domeniile apărării și securității. 

 

Perioada: 
Wednesday, 21 February, 2024 - 10:30 to Tuesday, 12 March, 2024 - 09:00

Public events

La moment nu există nici un eveniment planificat.

Subscribe to Agenda