Interreg NEXT: Forum de parteneriat la Chișinău

Sâm, 20/05/2023 - 17:45 |

Pentru a facilita cooperarea în cadrul Programului Interreg NEXT România-Republica Moldova 2021-2027, Oficiul Antenă al Secretariatului Tehnic Comun al Programului Operațional Comun România-Republica Moldova, găzduit de I.P „Oficiul pentru Gestionarea Programelor de Asistență Externă” din Chișinău organizează forumul de pareneriat „Granițe comune, beneficii comune”.

Evenimentul va avea loc pe 23 mai 2023, la Chișinău, în format fizic (locația și agenda forumului vor fi comunicate participanților înainte de eveniment). 

Forumul de parteneriat adresat potențialilor beneficiari din Republica Moldova și România, are scopul de a facilita cooperarea în cadrul proiectelor care urmează a primi finanțare prin Programul Interreg NEXT România-Republica Moldova 2021-2027.  

Evenimentul își propune să sprijine solicitanții din ambele state în stabilirea de parteneriate eligibile pentru propunerile de proiecte și să ofere participanților posibilitatea de a identifica parteneri potriviți pentru a discuta despre dezvoltarea ideilor de proiecte, dar și pentru a afla informații importante despre noul Program. 

Forumul este dedicat autorităților publice centrale și locale, organizațiilor neguvernamentale, instituții de învățământ, organizații de cercetare, instituții culturale, alte organizații relevante etc., atât din Republica Moldova, cât și din România (județele Botoșani, Iași, Vaslui, Galați), interesate de parteneriat transfrontalier. Participanții vor avea oportunitatea de a se informa despre noul Program, de a stabili relații cu colegi din toată Moldova și România, a discuta cu alți participanți, de a găsi noi parteneri și a împărtăși bune practici ale proiectelor actuale. 

Pentru a participa la forum, persoanele interesate vor completa formularul de înregistrare.

Notă: Aprobat pe data de 30 noiembrie 2022 de Comisia Europeană, Programul Interreg NEXT România-Republica Moldova 2021 -2027 are un buget de 77,3 milioane de euro, la care se adaugă confinanțarea statelor participante. Proiectele finanțate vor aduce beneficii comunităților aflate de ambele părți ale frontierei, în vederea îmbunătățirii educației, asistenței medicale și a conservării naturii, luând în considerare următoarele priorități: Comunități verzi, Dezvoltare socială transfrontalieră și Cooperare transfrontalieră.