Guvernul României a transferat la 24 decembrie 2018 o nouă tranșă de 3 milioane euro pentru renovarea şi modernizarea instituţiilor preșcolare

Mie, 26/12/2018 - 11:39 |

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice al României a transferat la 24 decembrie 2018 o nouă tranşă de asistenţă financiară în valoare de 3 milioane euro în baza Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui  ajutor financiar  nerambursabil  în  valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, semnat la Bucureşti, la 27 aprilie 2010.

Această tranşă este destinată renovării şi modernizării instituţiilor preșcolare din țară în cadrul „Programului de asistenţă tehnică şi financiară acordată de Guvernul României pentru instituţiile preșcolare din Republica Moldova” gestionat de Fondul de Investiții Sociale din Moldova (FISM).

Conform datelor FISM, până la momentul dat au fost renovate şi modernizate 845 de grădinițe din Republica Moldova din grantul oferit de Guvernul României, fiind valorificate în acest sens cca. 29 mil. euro.

Informații suplimentare privind progresul în renovarea și modernizarea instituțiilor preșcolare cu finanțare din grantul acordat de Guvernul României pot fi accesate la următorul link: https://fism.gov.md/ro/content/programul-de-asistenta-tehnica-si-financiara-acordata-de-guvernul-romaniei-pentru