Transparența

Mie, 10/10/2018 - 16:59 |

Guvernul reglementează efectuarea achizițiilor publice prin platforma online MTender. Utilizând sistemul informațional automatizat, statul economisește bani, iar procedurile de achiziții devin mai rapide și mai simple

Română
Mie, 08/08/2018 - 11:39 |

Legislația națională și cea internațională la care Republica Moldova este parte, prevede o serie de măsuri de sprijin (facilități fiscale), sub formă de scutiri, reduceri de cote etc. O parte dintre măsurile de sprijin, și anume cele care reprezintă ajutor de stat, urmează a fi raportate Consiliului Concurenței de către furnizorii ajutorului de stat, în cazul facilităților fiscale de către Serviciul Fiscal de Stat și de către Serviciul Vamal.

Română
Joi, 07/06/2018 - 16:13 |

Conferința națională dedicată auditorilor interni din sectorul public cu genericul: “Audit intern – provocări, experiențe și perspective”, organizată Ministerul Finanțelor cu suportul Ministerului Finanțelor din Olanda a avut loc la 07 iunie curent şi a întrunit circa 100 de participanţi, printre care şi experţi internaţionali. 

Română
Lun, 22/01/2018 - 14:35 |

Ministerul Finanțelor informează conducătorii autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, instituţiilor publice şi autorităţilor / instituţiilor autonome care gestionează mijloace ale bugetului public naţional  despre emiterea și publicarea pe pagina web a declarației privind buna guvernare pentru anul precedent.

Română
Vin, 06/10/2017 - 13:41 |

Ministerul Finanțelor a transferat către Banca Națională a Moldovei suma care acoperă dobânzile și costul valorilor mobiliare de stat (VMS) cu maturitatea de un an, emise în toamna anului trecut. Transferul respectiv privește executarea unor obligații de plată care derivă din garanțiile de stat, acordate BNM pentru creditele de urgență în anii 2014 și 2015.

Română
Vin, 29/09/2017 - 14:03 |

Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, a avut astăzi o întrevedere cu șeful Delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko, în contextul începerii misiunii diplomatice în țara noastră.

Peter Michalko a menționat că susține aspirațiile Republicii Moldova în tendința spre progres și dezvoltare, urmând vectorul european. În cadrul discuțiilor, s-a pus accent și acțiunile pe care trebuie să le realizeze Ministerul Finanțelor în contextul implementării Acordului de Asociere UE-RM.

Română
Mar, 26/09/2017 - 14:00 |

În data de 25 septembrie, pe contul valutar al Ministerului Finanțelor deschis la BNM, au fost transferate circa 40 mil. euro, echivalentul a 845,3 mil. lei moldovenești. Banii reprezintă cea de-a treia tranșă (finală) din împrumutul oferit în baza Acordului privind asistența financiară rambursabilă între Republica Moldova și România, ratificat în octombrie 2015.

Asistența financiară rambursabilă va fi utilizată pentru finanțarea programelor de cheltuieli prevăzute în Legea bugetului de stat pentru anul 2017.

Română
Mar, 12/09/2017 - 08:49 |

Ministerul Finanțelor reamintește că în data de 21 august 2017 au fost plasate pentru consultare publică modificările și completările la Standardele Naționale de Contabilitate (SNC).

Proiectul conține propuneri de modificare și completare a mai multor SNC-uri, care decurg din procesul de transpunere în legislația națională a Directivelor europene.

Română

Pagini

Abonează-te la RSS - Transparența