Eveniment

Mie, 15/08/2018 - 09:40 |

Cu ocazia Zilei profesionale a lucrătorului financiar, Conducerea Ministerului Finanțelor adresează sincere felicitări și mulțumiri tuturor angajaților din domeniul financiar pentru dăruirea, responsabilitatea și profesionalismul de care dau dovadă în activitatea de zi cu zi, contribuind pe această cale la dezvoltarea și prosperarea sistemului financiar. 

Română
Mar, 14/08/2018 - 10:44 |

La 26 iulie 2018, a intrat în vigoare Acordul între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnat la Chișinău la 10 iulie 2017. Prevederile Acordului se pun în aplicare începând cu 1 ianuarie 2017.

Conform art.30 „Intrarea în vigoare” al Acordului nominalizat, prevederile acestuia se vor aplica:

Română
Lun, 06/08/2018 - 15:15 |

Regulamentul privind modul de acordare din bugetul de stat a compensațiilor bănești pentru familiile cu copii, participanți în cadrul Programului de stat „Prima casă” a fost publicat în Monitorul Oficial (Hotărîrea Guvernului nr. 796 din 1 august 2018).  Astfel, statul va compensa din bugetul de stat costul creditului ipotecar, pentru procurarea locuințelor de către familiile cu copii, de la 10% pînă la 100%, în funcție de numărul copiilor în familie.

Română
Lun, 06/08/2018 - 13:45 |

Autoritatile de management anunță consultări publice pe marginea proiectului Ghidului Aplicatului pentru al doilea apel de propuneri de proiecte în cadrul Programului Operațional Comun Bazinul Marii Negre 2014-2020.

Acest document are drept scop oferirea suportului necesar în scrierea propunerilor de proiect prin oferirea informației necesare pentru îndeplinirea formularelor, descrierea procedurilor, a criteriilor de selectare a proiectelor și prin recomandări practice.

Română
Mie, 01/08/2018 - 16:05 |

Executivul a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, decizia cu privire la procesul de raționalizare a cheltuielilor publice. Proiectul Dispoziţiei Guvernului a fost elaborat de Ministerul Finanţelor în scopul implementării în Republica Moldova a procesului de raţionalizare a cheltuielilor şi realizării angajamentelor asumate faţă de Fondul Monetar Internațional (FMI).

Română
Joi, 19/07/2018 - 16:56 |

Secretarii generali și secretarii de stat ai autorităţilor publice centrale din țară, au fost instruiţi în cadrul unui atelier de lucru cu genericul “Utilizarea eficientă a resurselor bugetare necesită un system de control intern eficace”, organizat de către Ministerul Finanţelor cu suportul proiectului de Twinning pentru dezvoltarea unui mediu de control și audit intern eficient în sectorul public din Republica Moldova. Seminarul a fost susţinut de către Jens Motel, Lider de proiect și Mioara Diaconescu, Lider junior de proiect.

Română
Mie, 18/07/2018 - 16:56 |

Un proiect de lege pentru modificarea și completarea unor acte legislative pentru înlăturarea lacunelor în procesul de aplicare a cadrului legal aferent controlului financiar public intern (CFPI), constatate în perioada anilor 2014-2018, a fost aprobat astăzi de către Executiv. Documentul stabilește numărului minim de angajați în cadrul subdiviziunii auditului intern. În același timp, entitățile publice care nu vor avea posibilitatea să instituie subdiviziuni de audit intern vor putea să contracteze astfel de servicii.

Română

Pagini

Abonează-te la RSS - Eveniment