Vicepremierul Serghei Pușcuța a adus un omagiu poeților Mihai Eminescu și Grigore Vieru

Mie, 15/01/2020 - 14:29 |

Vicepremierul Serghei Pușcuța a început ziua de azi, 15 ianuarie 2020, Ziua Națională a Culturii, cu depunerea de flori la bustul lui Mihai Eminescu, pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”. Astăzi se împlinesc 170 de ani de la nașterea marelui poet.

Ulterior, domnul Pușcuța a adus un omagiu poetului Grigore Vieru în ajunul Zilei comemorării sale care este marcată pe 18 ianuarie.

Viceprim-ministrul a menționat contribuția semnificativă a celor doi poeți la dezvoltarea culturii naționale, precum și promovarea la nivel internațional a patrimoniului nostru cultural: „Opera lor este foarte importantă pentru noi ca societate și ne definește într-o oarecare măsură. Este de datoria noastră să le păstrăm amintirea vie și să transmitem din generație în generație acest tezaur cultural valoros”.

Totodată, dl Serghei Pușcuța și-a exprimat admirația și recunoștința pentru persoanele din domeniul culturii care contribuie în permanență la dezvoltarea și promovarea valorilor noastre culturale, și a dat asigurări că Ministerul Finanțelor va susține și în continuare persoanele care activează în acest domeniu.