Termenul de depunere a cererilor pentru subvenționarea creării locurilor de muncă a fost extins

Mie, 25/07/2018 - 14:03 |

Executivul a aprobat astăzi extinderea termenului de prezentare a cererilor privind subvenţionarea creării de noi locuri de muncă cu o lună, până la 31 august curent. Regulamentul în acest sens, aprobat la sfârșitul anului trecut, prevede subvenționarea cu 40 mii de lei a fiecărui loc de muncă creat.

Printre criteriile de eligibilitate pentru primirea subvenției se numără: creșterea numărului de salariați cu cel puțin 100 de persoane, salariul mediu lunar la întreprindere pentru persoanele nou-angajate nu mai mic de 75% din cuantumul salariului mediu lunar pe economie, lipsa restanțelor agentului economic față de bugetul public național.

În condițiile în care anul 2018 este primul an de aplicare a acestui mecanism de stimulare a investitorilor să creeze noi locuri de muncă, a fost decisă prelungirea termenului de recepționare a solicitărilor. Cererile pot fi depuse online, prin intermediul portalului E-cerere, sau în scris, la adresa Ministerului Finanțelor.

Amintim că Regulamentul privind subvenţionarea creării de noi locuri de muncă a fost elaborat în baza Legii cu privire la ajutorul de stat şi pentru executarea Planului de acţiuni privind atragerea investiţiilor şi promovarea exporturilor pentru anii 2016-2020.

 sursa: www.gov.md