Republica Moldova și Georgia au semnat Convenţia pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit

Joi, 30/11/2017 - 19:46 |

Guvernul Republicii Moldova și Georgia au semnat Convenţia pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit. Convenția a fost semnată pentru a susține dezvoltarea colaborării dintre comunitățile de business ale celor două țări și pentru a stimula investițiile străine în economiile naționale.

Potrivit documentului, prevederile acestuia vor contribui la crearea unor sisteme fiscale care vor coordona acţiunile statelor contractante, îndreptate asupra evitării dublei impuneri, distribuirii drepturilor impunerii fiscale între țările contractante, precum şi eliminării discriminării fiscale sub orice formă, fapt care va asigura condiţii favorabile de realizare a activităţii economice externe.

Convenţia semnată la 29 noiembrie la Tbilisi, urmează a fi ratificată de către părţi şi va intra în vigoare la data ultimei notificări prin care va fi indicată îndeplinirea de către Republica Moldova şi Georgia a procedurilor interne necesare.