Reprezentanții MF, DCU și CNPF instruiți în cadrul unui seminar cu privire la dezvoltarea pieței secundare a VMS

Vin, 28/09/2018 - 13:05 |

Reprezentanții Ministerului Finanțelor, Depozitarului Central Unic și ai Comisiei Naționale a Pieței Financiare au fost instruiți în cadrul unui seminar cu genericul ,,Dezvoltarea pieței secundare a valorilor mobiliare de stat (VMS) în Moldova”, desfășurat la Ministerul Finanțelor joi, 27 septembrie 2018. Seminarul a fost moderat de către Roman Cernîșev, Director la Societatea Israeliană a Profesioniștilor în Investiții, Tel-Aviv, Israel.

Atelierul a fost organizat pentru a pune în discuție ce măsuri sunt necesare de întreprins pentru a crea condiții prielnice de dezvoltare a pieței secundare a VMS.

În acest sens, Roman Cernîșev a prezentat experienţa proprie privind modul de organizare şi funcţionare a pieţei secundare, precum şi particularităţile participanţilor pieţelor respective, în special a dealerilor primari și market-makers.

Sesiunea de instruire a fost interactivă, participanții au prezentat interes față de subiectele abordate, au acordat întrebări și au dezbătut anumite aspecte.