Participarea delegației guvernamentale la Conferința Ministerială SIGMA de la Paris

Joi, 14/12/2017 - 15:25 |

La 14 decembrie 2017, o delegație a Guvernului Republicii Moldova compusă din Ministrul Finanțelor Octavian Armașu, Secretarul general al Guvernului Lilia Palii, directorul Centrului pentru Implementarea Reformelor Iurie Ciocan și Secretarul de Stat pentru Integrare Europeană al MAEIE Daniela Morari, a participat la Conferința Ministerială SIGMA cu tematica „Guvernarea publică în serviciul cetățenilor și întreprinderilor”, care s-a desfășurat la Paris. 

Evenimentul prilejuit de aniversarea a 25 de ani de la crearea programului SIGMA, a reunit peste 80 de miniștri și oficiali de rang înalt ai administrațiilor publice din 18 state din vecinătatea UE, pentru a discuta consolidarea guvernării publice și implementarea reformelor care să creeze beneficii pentru cetățeni și întreprinderi.

În cadrul sesiunilor plenare și al dezbaterilor în panel, oficialii au împărtășit experiența Republicii Moldova în implementarea Reformei Administrației Publice si implementarea principiilor de buna guvernare in sectorul public. La conferința s-au pus accente pe necesitatea incursiunii cetățenilor si al societății civile in imolementarea reformelor.

SIGMA reprezintă o inițiativă comună a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) și a Uniunii Europene, care are drept scop modernizarea și consolidarea serviciilor publice în beneficiul cetățenilor și întreprinderilor în statele candidat la aderare și cele din vecinătatea UE.