Ministrul Finanțelor, Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu Ambasadorul Japoniei la Chișinău, Masanobu Yoshii

Joi, 11/07/2019 - 18:08 |

Ministrul Finanțelor, Natalia Gavrilița a avut astăzi, 11 iulie 2019, o întrevedere cu Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii. Părțile au discutat despre situația financiară din Republica Moldova, proiectele implementate cu suportul Japoniei, precum și despre oportunitățile de colaborare ulterioare.

În debutul întrevederii, Natalia Gavrilița a mulțumit părții japoneze pentru asistența financiară și tehnică acordată constant țării noastre, precum și pentru deschiderea de a iniția noi proiecte de importanță strategică pentru Republicii Moldova. De asemenea, ministrul Finanțelor a menționat că una din prioritățile mandatului său este deblocarea relațiilor cu partenerii externi și deblocarea asistenței financiare externe, precum și identificarea unor noi surse de reducere a deficitului bugetar.

La rândul său, Ambasadorul Japoniei la Chișinău, Masanobu Yoshii a felicitat-o pe Natalia Gavrilița cu ocazia preluării mandatului de ministru al Finanțelor, apreciind înalt rolul instituției în procesul de deblocare a asistenței financiare externe. Totodată,  Masanobu Yoshii a dat asigurări că Japonia este dispusă să continue proiectele inițiate în Republica Moldova, dar și să se implice în altele noi. Printre acestea au fost menționate digitalizarea Bibliotecii Naționale, procurarea de autospeciale noi pentru intervenția pompierilor, precum și multiple proiecte în domeniul agricol.

La final, părțile au convenit să muncească împreună pentru ca aceste proiecte să conducă la dezvoltarea Republicii Moldova și la îmbunătățirea nivelului de trai al populației.