Ministrul Finanțelor, Ion Chicu a avut o întrevedere cu reprezentanții Congresului Autorităților Locale din Moldova

Vin, 07/06/2019 - 16:08 |

Ministrul Finanțelor, Ion Chicu a convocat astăzi o ședință cu reprezentanții Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM). Părțile au discutat mai multe subiecte de interes comun, o atenție deosebită acordându-se procesului de implementare a Legii nr. 270 privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.

În debutul ședinței, conducerea Ministerului Finanțelor a mulțumit reprezentanților CALM pentru acceptarea invitației. Reprezentanții ministerului au declarat că s-a investit mult efort în implementarea Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar. Totodată, aceștia au spus că legea sus-menționată are și careva lacune, însă acestea vor fi înlăturate în viitorul apropiat, în acest sens precizând că salută orice propunere de modificare a legii și au chemat reprezentanții CALM să se implice în acest proces important. 

De asemenea, reprezentanții Ministerului Finanțelor s-au referit și la rezultatele reformei fiscale, care a fost inițiată anul trecut. În context, s-a menționat că, în anul curent, în urma acestei reforme, precum și datorită majorării salariilor în sectorul bugetar, încasările la bugetele locale au crescut față de aceeași perioadă a anului 2018. 

La rândul său, președintele Congresului Autorităților Locale din Moldova, Viorel Furdui a declarat că, este foarte important să se discute problemele care s-au adunat în ultimul timp. De asemenea, acesta a menționat că, experții CALM au și anumite soluții pentru remedierea unor probleme. În context, părțile au convenit asupra creării unei platforme de discuții la nivel de experți, precum și stabilirea unei liste de subiecte ce urmează a fi discutate în cadrul întrunirilor ulterioare. 

La final, reprezentanții Congresului Autorităților Locale din Moldova au apreciat această ședință drept una utilă și foarte productivă.