Ministrul Finanţelor, Ion Chicu a avut o întrevedere cu Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă

Mar, 15/01/2019 - 19:15 |

La 14 ianuarie curent, Ministrul Finanţelor, Ion Chicu a avut o întrevedere cu Daniel Ioniţă, Ambasador al României în Republica Moldova. În cadrul discuţiei, interlocutorii au făcut un schimb de opinii privind etapa actuală de dezvoltare a relaţiilor bilaterale şi au manifestat reciproc interesul de aprofundare a dialogului în contextul președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Ministrul Finanţelor, a apreciat sprijinul acordat de Guvernul României ţării noastre în implementarea mai multor reforme şi a mulţumit Ministerului Finanţelor din România pentru buna cooperare în domeniul finanțelor publice.

De asemenea, părţile au făcut o incursiune în evoluţia de succes a proiectelor comune finanţate de România: reparația grădinițelor, renovarea Sălii cu Orgă, Muzeului de Artă și a Teatrului Hașdeu de la Cahul, donarea autobuzelor școlare, accentuând valoarea acestora şi interesul pentru continuarea implementării unor astfel de proiecte sociale.

Un alt subiect esenţial discutat în cadrul întrevederii, a fost fluidizarea traficului la punctele comune de trecere a frontierei. În acest sens, cei doi oficiali, au subliniat importanţa valorificării potenţialului de creștere a volumului exportului în Uniunea Europeană.

Ambasadorul Daniel Ioniţă, a precizat că statul român cunoaşte în profunzime dificultăţile şi priorităţile Republicii Moldova şi a asigurat că România va susţine în continuare fără rezerve parcursul european al Republicii Moldova.

La final, ministrul Finanţelor a evidenţiat determinarea de a continua implementarea reformelor şi importanţa eforturilor în atingerea obiectivului strategic de integrare europeană a Republicii Moldova, dând asigurări că subiectele abordate vor avea continuitate.