Ministerul Finanțelor a organizat ședința comună a secretarilor generali de stat dedicată eficientizării utilizării banilor publici

Mar, 06/02/2018 - 19:15 |

Marți, 6 februarie, Ministerul Finanțelor a organizat o ședință comună cu secretarii generali și secretarii de stat din cadrul autorităților publice centrale din țară și misiunea Fondului Monetar Internațional (FMI) dedicată "Raționalizării cheltuielilor". Întrunirea a fost organizată pentru a familiariza conducătorii de rang superior din ministere despre exercițiul de raționalizare a cheltuielilor publice și a facilita procesul de luare a deciziilor în acest domeniu.

Sporirea eficienței banilor publici și identificarea rezervelor pentru finanțarea domeniilor prioritare a fost tema abordată în mod prioritar. Tematicile aferente acestui domeniu, inclusiv recomandări practice privind organizarea acestui proces, atât în Republica Moldova, cât și în alte state, au fost relatate de către reprezentanții misiunii FMI.

“Este un exercițiu foarte util și important pentru toate autoritățile. Sporirea gradului de eficiență în utilizarea banilor publici este obiectivul major pentru toți reprezentanții autorităților publice. Succesul în realizarea acestui exercițiu depinde în mare măsură de atitudinea autorităților”, a menționat Secretarul general de stat al Ministerului Finanțelor, Ion Chicu.

În cadrul ședinței de astăzi, a avut loc și un schimb de opinii privitor la unele aspecte aferente procesului bugetar pentru anul 2019, dar și despre exercițiul CBTM 2019-2021.

Prezentarea poate fi accesată aici.

Notă: În perioada 24 ianuarie – 7 februarie 2018, Republica Moldova beneficiază de vizita misiunii FMI de asistență tehnică privind raționalizarea cheltuielilor publice. Scopul misiunii este de a oferi suport autorităților în procesul de implementare a exercițiului de raționalizare a cheltuielilor publice.