Identificarea și descrierea proceselor discutate în cadrul unei sesiuni de instruire pentru managerii operaționali responsabili de managementul riscurilor, organizată de către Ministerul Finanțelor

Joi, 15/11/2018 - 17:16 |

Ministerul Finanţelor a organizat în perioada 13-14 noiembrie curent, un seminar de instruire cu genericul ,,Identificarea și descrierea proceselor” la care au participat reprezentanți ai autorităților publice. Scopul seminarului a fost de a consolida cunoștințele teoretice și de a dezvolta aptitudinile practice ale managerilor operaționali responsabili de organizarea, menţinerea şi dezvoltarea sistemului de management financiar şi control al entităţilor publice. 

În cadrul seminarului, experții străini Jan van Tuinen și Manfred van Kesteren de la Ministerul Finanțelor din Olanda au vorbit despre importanța descrierii și analizei proceselor prin prisma bunelor practici internaţionale, precum şi reglementărilor naţionale. De asemenea, au fost prezentate modalități de identificare şi documentare a proceselor, acestea fiind nişte instrumente cheie de analiză a activităţilor de control a riscurilor şi modului eficient de atingere a obiectivelor entităţii.

Participanții au fost antrenaţi în discuţii axate pe schimbul de opinii şi experiență, s-au implicat activ pe parcursul desfășurării seminarului participând la activitățile practice organizate de către formatori.