Conducerea Ministerului Finanţelor s-a întrunit într-o şedinţă de lucru cu reprezentanţii direcţiilor raionale de finanţe

Vin, 07/12/2018 - 13:00 |

Ministerul Finanţelor a desfăşurat joi, 06 decembrie curent, cea de-a patra şedinţă comună de lucru organizată cu participarea conducătorilor direcţiilor de finanţe ale unităţilor administrativ-teritoriale şi şefilor Trezoreriilor regionale. În cadrul şedinţei, participanţii au pus în discuţie un şir de subiecte actuale de o importanţă majoră, inclusiv ce ţin de închiderea anului bugetar 2018.

O atenţie sporită a fost acordată procesului de implementare a Legii nr. 270 din 23 noiembrie cu privire la sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar.

În acest context, secretarul general de stat al Ministerului Finanţelor, Ion Chicu, a subliniat că urmează definitivarea proiectului de hotărîre a Guvernului privind punerea în aplicare a Legii, ce prevede necesitatea demarării procedurii de elaborare și aprobare a cadrului normativ secundar de către toate instituţiile.

Totodată, Ion Chicu, a informat  participanţii despre planul de acţiuni şi etapele procesului  de implementare a noii legi, ce include de asemenea suportul metodologic şi didactic acordat reprezentanţilor unităţilor bugetare din ţară privind modalităţile de calcul a salariilor.

Participanţii au exprimat că sunt deschişi către colaborare în asigurarea implementării prevederilor noii legi.

Materiale aferente întrunirii, au fost plublicate pe pagina web oficială a Ministerului, la compartimentul dedicat finanţelor publice locale.