Banca Mondială a efectuat o evaluare a performanței gestionării datoriei de stat în Republica Moldova

Mie, 18/07/2018 - 12:40 |

O echipă a Băncii Mondiale a efectuat o evaluare complexă a operațiunilor de gestionare a datoriei de stat în Republica Moldova, utilizând indicatorii de performanță a Instrumentului de Evaluare a Performanței în Gestionarea Datoriei (DeMPA). Evaluarea a fost realizată în cadrul unui vizite la Ministerul Finanțelor în perioada 9-17 iulie curent.

În timpul vizitei în Republica Moldova, echipa Băncii Mondiale s-a întâlnit cu reprezentanții Ministerului Finanțelor, Băncii Naționale a Moldovei, Depozitarul central unic al valorilor mobiliare, Curtea de Conturi, Directoratul Liniei de Credit, dealerii primari și investitori.

Urmare a finalizării misiunii respective Ministerului Finanțelor va primit un raport al evaluării DeMPA. Ultima evaluare DeMPA pentru Moldova fost efectuată de către Banca Mondială în anul 2008.

DeMPA este o metodologie de evaluare a performanței gestionării datoriei publice, cu ajutorul a 14 indicatori care examinează o serie întreagă de funcții în domeniul gestionării datoriei de stat. Evaluarea fiind adaptată în baza cadrului PEFA – Cheltuielile Publice şi Raportarea Financiară.