Activitățile privind elaborarea proiectului de lege privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar discutate în cadrul unui atelier de lucru

Vin, 09/02/2018 - 19:08 |

Acțiunile funcționarilor publici și a consultanților locali, responsabili de descrierea și evaluarea posturilor în sectorul bugetar, în contextul activităților ce țin de elaborarea proiectului de lege privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar au fost discutate la Ministerul Finanțelor în cadrul unui atelier de lucru. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Finanțelor cu suportul experților internaționali ai Organizației Internaționale a Muncii.

În cadrul seminarului au fost prezentate instrumentele de analiză  și etapele procedurii de descriere a posturilor din eșantionul de referință. La fel, experții au furnizat participanților recomandări pentru pregătirea și derularea interviului de analiză a posturilor.

Sesiunea de instruire a fost organizată pentru a dezvolta abilități de derulare a interviului de descriere a postului a părților implicate în acest proces.

Sesiunea de instruire a avut loc în perioada 8-9 februarie curent. Au participat circa 30 de persoane.

Notă: În contextul reformei administrației publice centrale de specialitate, conform pct.6 din Regulamentul cu privire la organizarea și funcționarea Ministerului Finanțelor, aprobat prin anexa nr.1 la Hotărîrea Guvernului nr.696 din 30 august 2017, misiunea de a elabora politici publice eficiente în domeniu salarizării în sectorul bugetar revine Ministerului Finanțelor.