Legea finanţelor publice şi responsabilităţii bugetar-fiscale Legea bugetului de stat Codul fiscal al Republicii Moldova Codul vamal al Republicii Moldova Legea contabilităţii Lege privind activitatea de audit

Instituţii subordonate

Angajaţii Ministerului Finanţelor instruiţi de experţii UE privind analiza şi planificarea bugetară

17 Februarie, 2017 - 16:05

Ministerul Finanţelor în colaborare cu Proiectul de Asistenţă Tehnică pentru Îmbunătăţirea Reformei Managementului Finanţelor Publice, în perioada 15 – 17 februarie 2017, au organizat pentru funcţionarii Ministerului Finanţelor, cursul de formare profesională cu tematica: ,,Analiza şi planificarea bugetară”, moderat de către experţii UE, Yiannis Hadziyiannakis, Andrew Bird, Irina Grigoryan şi Gnel Sedrakyan.

Cursul de instruire a fost organizat pentru a prezenta conceptele fundamentale care stau la baza analizei şi planificării bugetare, pentru a identifica provocările de bază în procesul de pregătire şi planificare a bugetului în Republica Moldova şi pentru a discuta despre măsurile posibile de îmbunătăţire a ciclurilor bugetare următoare.

Astfel, în cadrul seminarului participanţii au discutat şi analizat experienţa naţională, dar şi cea internaţională a sistemelor bugetare. Mai exact, subiectele tematice abordate în cadrul sesiunii de instruire s-au referit la bugetarea pe termen mediu şi ciclul bugetar, estimarea costurilor aferente bugetului, performanţa şi planificarea bugetară. 

Notă: Proiectul de Asistenţă Tehnică pentru Îmbunătăţirea Reformei Managementului Finanţelor Publice în Republica Moldova este finanţat de către UE cu o perioadă de implementare de trei ani. Obiectivul principal este acordarea suportului Ministerului Finanţelor în implementarea agendei sale de reformă, în speţă consolidarea capacităţilor necesare pentru îmbunătăţirea gestionării finanţelor publice.