Legea finanţelor publice şi responsabilităţii bugetar-fiscale Legea bugetului de stat Codul fiscal al Republicii Moldova Codul vamal al Republicii Moldova Legea contabilităţii Lege privind activitatea de audit


Instituţii subordonate

Noutăţi

 • 12 Aprilie, 2017 - 15:29

  Republica Moldova va beneficia de asistenţă macrofinanciară din partea UE: negocierile acordului urmează să înceapă

  În şedinţa de astăzi a cabinetului de miniştri a fost decisă iniţierea negocierilor asupra proiectului Acordului de finanţare dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană privind asistenţa macrofinanciară (AMF). Grupul de negociatori, condus de ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, va duce tratative cu Comisia Europeană ca finanţarea să fie alocată în termene cât mai restrânse şi în condiţii reciproc avantajoase.

 • 12 Aprilie, 2017 - 11:26

  Instruirea formatorilor cu privire la monitorizarea şi evaluarea bugetelor pe programe

  În perioada 4 – 11 aprilie 2017, Ministerul Finanţelor a organizat cursul de instruire a formatorilor privitor la monitorizarea şi evaluarea bugetelor pe programe (BBP). La instruire au participat 130 persoane, specialişti ai Direcţiilor finanţe şi Direcţiilor analiză, monitorizare şi evaluare a politicilor din cadrul autorităţilor publice centrale şi locale.

 • 6 Aprilie, 2017 - 19:15

  Etapa de testare a proiectului-pilot MTender a fost trecută cu succes

  Specificul de funcţionare, domeniul de aplicare şi beneficiile noului sistem electronic de achiziţii publice, cât şi rezultatele perioadei de testare au fost prezentate astăzi la Chişinău în cadrul unei conferinţe specializate ”MTender – instrument pentru afaceri corecte, transparenţă şi eficienţă”.

 • 6 Aprilie, 2017 - 18:28

  Dezbateri publice asupra Conceptului de rescriere a Codului fiscal şi a Codului vamal

  Ministerul Finanţelor a organizat astăzi consultări publice cu reprezentanţii mediului de afaceri şi grupul de lucru responsabil de rescrierea Codului fiscal şi Codului vamal pentru a discuta pe marginea proiectului Conceptului de rescriere a Codului fiscal şi a Codului vamal. Agenda de lucru a inclus subiecte care ţin de statutul conceptului, etapele de implementare a acestuia şi acţiunile ce urmează a fi r

 • 6 Aprilie, 2017 - 11:53

  Două acorduri importante au fost parafate între RM şi EAU

  Republica Moldova şi Emiratele Arabe Unite (EAU) au parafat acordurile între două state privind evitarea dublei impuneri şi prevederea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe proprietate şi cel privind promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor. Acţiunea a avut loc în cadrul negocierilor grupurilor de experţi, care s-au desfăşurat în perioada 2 – 5 aprilie curent, în capitala EAU, oraşul Abu Dhabi.

 • 5 Aprilie, 2017 - 10:01

  INVITAŢIE MEDIA

  Ministerul Finanţelor, în comun cu Banca Europeană pentru Reconstrucţii şi Dezvoltare, are plăcerea să vă invite la conferinţa ,,Reforma achiziţiilor publice: MTender – un instrument pentru afaceri corecte, transparenţă şi eficienţă”.

 • 4 Aprilie, 2017 - 17:09

  Ministerul Finanţelor a premiat cei mai buni contabili din ţară

  12 contabili din sectorul public şi privat au fost premiaţi astăzi în cadrul unui eveniment organizat de Ministerul Finanţelor cu ocazia sărbătorii profesionale – Ziua contabilului.

 • 27 Martie, 2017 - 10:47

  Ministrul Finanţelor: autorităţilor contractante trebuie să fie mai responsabile în administrarea achiziţiilor publice

  Agenţia de Achiziţii Publice, structură din subordinea Ministerului Finanţelor, începe din această săptămână monitorizarea şi evaluarea mult mai atentă a autorităţilor contractante referitor la corectitudinea procesului de achiziţii publice. Declaraţia a fost făcută de ministrul Octavian Armaşu în cadrul conferinţei ”Achiziţiile publice: între reforme şi interese”.