Legea finanţelor publice şi responsabilităţii bugetar-fiscale Legea bugetului de stat Codul fiscal al Republicii Moldova Codul vamal al Republicii Moldova Legea contabilităţii Lege privind activitatea de audit


Instituţii subordonate

Noutăţi

 • 22 Martie, 2017 - 19:05

  Termenul de vămuire a maşinilor cu numere de înregistrare străine a fost prelungit

  Cetăţenii care au introdus pe teritoriul ţării până în data de 1 noiembrie 2016 autoturisme cu numere de înmatriculare străine au dreptul să le plaseze în regim vamal de import până la 1 iulie curent, prin regim facilitat. Decizia a fost luată astăzi în şedinţa cabinetului de miniştri.

 • 22 Martie, 2017 - 17:33

  Concept de rescriere a Codului fiscal şi a Codului Vamal

  Ministerul Finanţelor prezintă pentru consultare publică Conceptul de rescriere a Codului fiscal şi a Codului Vamal.

 • 22 Martie, 2017 - 17:04

  Atelier de lucru privind experienţa internaţională referitor la piaţa Valorilor Mobiliare de Stat (VMS)

  În perioada 20 - 21 martie 2017, reprezentanţii Băncii Mondiale, FMI, Ministerului Finanţelor, BNM, băncilor comerciale şi mediul academic din Moldova au participat la atelierul de lucru privind experienţa internaţională pe piaţa VMS-urilor şi concluzii pentru Republica Moldova, organizat cu suportul asistenţei oferite de UE pentru îmbunătăţirea politicii şi managementului în domeniul finanţelor publice.

 • 20 Martie, 2017 - 16:09

  Seminar privind conceptul de control financiar public intern pentru secretarii de stat din Moldova

  Secretarii de stat ai autorităţilor publice centrale au fost instruiţi în cadrul unui seminar de informare cu privire la conceptul de control financiar public intern (CFPI), organizat de către Ministerul Finanţelor cu suportul experţilor olandezi. Seminarul a fost susţinut de către experţii Ministerului Finanţelor al Olandei, Jan van Tuinen şi Manfred van Kesteren, şi reprezentaţii Ministerului Finanţelor.

 • 17 Martie, 2017 - 18:59

  Sesiune de informare pentru debutanţii şi stagiarii din cadrul Ministerului Finanţelor

  Ministerul Finanţelor a organizat astăzi, o sesiune de instruire pentru studenţii ASEM, USM şi ULIM, care urmează stagiul de practică în cadrul instituţiei şi funcţionarii publici debutanţi, referitor la activitatea şi funcţionalitatea Ministerului.

 • 14 Martie, 2017 - 17:44

  Cost of Doing Business: Raportarea fiscală electronică a îmbunătăţit percepţia companiilor moldoveneşti asupra mediului de afaceri

  Republica Moldova a înregistrat schimbări calitative referitor la achitarea taxelor fiscale. Acest succes se datorează, în mare parte, introducerii plăţilor electronice, ceea ce a permis agenţilor economici să-şi economisească substanţial timpul. Declaraţia a fost făcută de ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu în cadrul prezentării studiului ,,Costul reglementării afacerilor 2016” (Cost of Doing Business) de către Grupul Băncii Mondiale (BM) şi Guvernul RM.

 • 10 Martie, 2017 - 11:02

  Sistemul de control financiar public intern urmează să fie reformat

  Delegaţia UE în Republica Moldova va asista Ministerul Finanţelor la formularea Planului de acţiuni pentru a sprijini dezvoltarea unui sistem de control intern şi audit intern eficient în sectorul public din ţara noastră. Un raport care include obstacolele în acest domeniu a fost prezentat la Chişinău, în cadrul unui eveniment cu instituţiile de control şi alte părţi interesate.

 • 9 Martie, 2017 - 14:18

  Desemnarea procentuală

  Ministerul Finanţelor informează despre modul efectuării desemnări un cuantum procentual de 2% din suma impozitului pe venit calculat anual la buget. accesaţi